Fig en Heuning Smoothie

Ek was 'n paar weke gelede by 'n skemerkelkie en die buffet het 'n groot kaasbord gehad met vrugte en koekies, konfyt, heuning, ens. En dit het gedroogde vye ingesluit, wat herinneringe gebring het omdat my ma gedroogde vye het en hulle altyd gehou het in die huis vir snacking. Ek dink die meeste kinders assosieer die geur met 'n sekere vye koekie wat ons almal grootgeword het, maar selfs op hul eie is hulle deel van my lekker kinderjare. Maar om hulle te sien, het my ook herinner dat die kort, maar lekker vars vye seisoen begin. Ons het hulle net vir so 'n beperkte tyd dat ek probeer om seker te maak ek geniet elkeen van hulle.

So lekker soos die gedroogde vye, hulle is nie veel om na te kyk nie. Maar ek dink vars vye is van die mooiste vrugte. En hulle is inheems aan die Midde-Ooste, daarom is hulle swaar in die kombuis. Die meeste van die wat ek hier binnekom, is waarskynlik van Kalifornië, hoewel hulle nou in baie dele van die wêreld gegroei het. Hoogseisoen vir die vars vye is laat somer tot vroeë val, maar daar is gewoonlik 'n klein vroeë oes aan die begin van die somer.

Dus, met vars vye in my gedagtes, het ek by my plaaslike gourmetwinkel gesoek omdat hulle geneig is om 'n groter verskeidenheid vrugte en groente te dra en ek is meer geneig om die vroeë vye daar te vind. Seker genoeg, hierdie pers velle skoonheid het pas aangekom en was in die produseer departement. Ek gryp 'n houer wat sag en ryp was, maar nie te sag nie. Die weer het die afgelope paar weke vreeslik warm geword, wat nie goeie delikate vrugte doen nie. Maar hierdie vye was presies reg. Dit lyk dalk 'n misdaad om perfek ryp vye in 'n blender vir 'n smoothie te gooi, maar hulle smaak maak dit die moeite werd. Daarbenewens het dit net 'n paar geneem om die smoothie te maak, en die res was al my om te geniet met 'n paar bloukaas en heuning.

Wat jy benodig

Hoe om dit te maak

Sny die vye stingels af, sny dit in die helfte en voeg by 'n blender of klein voedselverwerker saam met die piesangs helfte, Griekse styljogurt, heuning, sout en 1/4 koppie melk. Puree tot glad en bly melk by as jy 'n dunner konsistensie wil hê.

Voedingsriglyne (per porsie)
kalorieë 618
Totale vet 10 g
Versadigde vet 5 g
Onversadigde Vet 4 g
cholesterol 24 mg
natrium 438 mg
koolhidrate 120 g
Dieetvesel 14 g
proteïen 24 g
(Die voedingsinligting op ons resepte word bereken deur gebruik te maak van 'n bestanddeel databasis en moet as 'n skatting beskou word. Individuele resultate kan verskil.)