Hoe om Kombucha by die huis te breek

Kombucha is 'n gefermenteerde tee-drank wat baie gewild is in die veganiese en gesonde eetgemeente. Die beskikbaarheid daarvan word al hoe meer algemeen, aangesien mense vir die bruisende brousel val, met 'n effe smaakagtige smaak wat 'n goeie standpunt vir soda maak.

As jy die voorbehoopte goed gekoop het by jou gunsteling gesondheids-kos- / geriefswinkel, sal jy ook weet dat die drink van 'n daaglikse 1 of 2 kombuchas vinnig 'n duur gewoonte kan word.

My geliefde man het gryp oor hoe my keuse van brouery, teen sowat $ 5,00 per bottel, aansienlik meer kos as sy liefde vir handwerkbier. Hy was reg; dit was eerder belaglik.

En toe het ek uitgepluis hoe ongelooflik maklik en pret jou eie brou kan wees! Dit het my baie geld bespaar, en nou voel ek soos 'n kombucha-snob, aangesien die gebottelde goed net nie meer so lekker vir my smaak nie. Maar ek sal dit nog altyd in 'n knippie drink.

Net om dinge reguit te stel, beweer ek nie enige gesondheidsvoordele van kombucha nie, ek geniet dit net om elke dag te drink. Ek is wat jy 'n "kombuchaholic" sou noem. Dus, suiwer vir gerief, koste, en belangriker om beter geur en beheer van bymiddels te behaal in vergelyking met die winkel-gekoopte kombucha.

Baie van julle word geïntimideer deur die gedagte van homebrewing kombucha. Jy mag vra:

Wat gebeur as dit moeras word?

Hoe weet ek of dit sleg is?

Wat beteken presies steriliserende toerusting?

Hoe lank duur 'n ma SCOBY?

Goeie nuus is dat Kombucha Brooklyn regtig goeie SCOBYs verkoop, en het 'n hele forum en algemene vrae oor SCOBY en Kombucha 101. Ek het my eerste SCOBY van hul webwerf gekoop en het al meer as 2 jaar bubbly, lekker, en ek kan elke week op 'n perfekte bondel reken.

Kyk ook na die webwerf, Phickle, wat soveel inligting oor basiese fermentasie bevat dat jy waarskynlik alles wat jy sien, gaan fermenteer. Jy sal groot verligting (en inspirasie!) Voel om net deur hierdie webwerf te pik as jy nuut is vir homebrewing kombucha. Het ek genoem dat dit ongelooflik maklik is?

Eerstens, versamel jou materiaal. Jy sal nodig hê:

Berei nou jou werkplek voor en maak seker dat al die bestanddele gereed is om te gaan.

Bring die 4 koppies water in 'n baie skoon 2-kwart pot. Verwyder van die hitte en roer die swart teesakkies saggies in. Bedek en steil vir 20 minute. Roer die suiker in en laat heeltemal los.

Voeg die suikeragtige tee by tot 'n liter-glaskruik en roer die 9 koppies koue gefilterde water by.

Kontroleer dat die temperatuur van die tee minder is as 90 ° F (anders sal jy die SCOBY doodmaak) en dan die voorgereg vloeistof en moeder SCOBY byvoeg. Die SCOBY sal eers aan die onderkant sink, maar sal uiteindelik sy pad terug maak om die oppervlak af te seël en die lug van fermentasie af te vang.

Gee dit elke dag 'n werveling om te verhoed dat die vorm op die SCOBY groei terwyl dit in die pot is.

Cap met 'n baie skoon stuk styf geweefde katoen en seël met 'n rubberband. Plaas in 'n warm area en laat brou tot bubbly en na jou smaakvoorkeur. Om smaak te toets, steek bloot 'n skoon strooi onder die SCOBY en pet met jou vinger om 'n klein steekproef van die kombucha te verwyder. As dit merkwaardig soos lekkerte is, dan is dit nog nie reg nie.

Ek woon in 'n ietwat opgerigte ryhuis in Philadelphia en ek slaan my kombucha in my kombuis, waar ek elke dag die oond bak en gebruik. So, dit is redelik warm in daar op enige gegewe tyd gedurende die dag. My brou neem 7 dae om die smaak en gemak na my smaak te kry.

Ek doen dan 'n tweede fermentasie deur sowat 2 eetlepels Orange Juice * by gesteriliseerde bottels of growlers te voeg (gebruik ook nie-metaal-pette en steriliseer ook) en vul saam met kombucha.

Seël styf. Jy kan ook 1/2-liter-messelaarsjassies vir die tweede ferment gebruik.

Jy kan die tweede fermentbottels in 'n donker kas by kamertemperatuur stoor totdat jy gereed is om te geniet. Ek het my na 24 uur geniet (en die hoeveelheid ekstra borrel is betekenisvol), en ek het hulle tot 2 weke in die kas gelaat met suksesvolle resultate.

As u meer as een dag opberg, moet u die pette daagliks uitlaat om enige oortollige druk uit te laat sodat u bottels nie sal ontplof en 'n gemors maak nie . '

Ek het die lug een keer per dag die eerste keer in die oggend met geen enkele ongeluk laat bly nie.

Cheers!

* Jy kan enige tipe 100% sap of vrugte wat jy wil hê, gebruik. Ek het baie probeer en vind dat my gunsteling is Orange Juice. Nog 'n goeie keuse is vars gemmer en vanieljeboon. Aardbeien kry ook fizzy!