Labneh Dip Met Gekarameliseerde Uie

Ek maak geen geheim van my obsessie met alle dinge Griekse jogurt nie. Dit is my daaglikse middagete en ek is bekend om 'n bietjie cranky te kry as ek dit nie het nie of as die winkel uit my gunsteling handelsmerk is. En ja, dis 'n lewenslange liefdesverhouding. Toe ek grootgeword het, het my ma 'n ligte, baie tangie-weergawe van jogurt genaamd Laban gekoop, en my hele familie was verslaaf daaraan.

Die afgelope paar jaar het ek probleme gehad om dit oral te vind, behalwe die etniese markte in Brooklyn. Maar verlede jaar, by die Fancy Food Show, het ek 'n nuwe speler in die yoghurtmark ontmoet wat soortgelyke smaak gemaak het. Ek het vir hom gesê dat sy jogurt my van laban herinner het en hy het presies geweet wat ek bedoel. So lekker!

Maar terug na my Griekse yoghurtobsessie. Ek kook saam met dit, bak dit (dit maak so sagte en vogtige koeke) en draai dit in dipsels. My gunsteling jogurt-gebaseerde dip is 'n vorm van tzatziki met komkommers, maar ek was in die bui vir 'n dikker, meer kaasgebaseerde voorgereg. So het ek my gunsteling labneh-tegniek gebruik om die jogurt deur die kaasklep te druk totdat dit verdik. Gegeur met 'n paar kruie en bedek met gekarameliseerde uie, dit het 'n ernstig verslawende voorgereg gemaak.

Wat jy benodig

Hoe om dit te maak

  1. Om die labneh te maak, roer die Griekse styl jogurt, sout, gedroogde oregano en gekapte vars pietersielie bymekaar. Maak seker die mengsel is eweredig opgeneem om sakke sout te voorkom.
  2. Gooi die mengsel in 'n stukkie kaasblokkie, bind die bokant en plaas dit oor 'n sander wat oor 'n bak gesit is. Maak seker die bak is groot genoeg dat die onderkant van die sif nie enige drupende vloeistof raak nie. Los die mengsel op die toonbank, by kamertemperatuur, vir een uur om die grootste deel van die vloeistof uit te spoel.
  1. Dreineer die bak en sit die hele ding vir ongeveer twee dae in die yskas. Dreineer gereeld enige vloeistof wat in die bodem van die bak vorm.
  2. Wanneer die labneh gereed en stewig is, verwyder dit uit die kaaskoek en sit dit oor 'n spysplaat. Voeg die olyfolie by 'n skottel of saadpan by en voeg die gesnyde rooi ui by. Soteer op medium hitte, roer gereeld, vir sowat 15 minute of tot die uie liggies gekarameliseer word.
  3. Giet die gesoute uie oor die voorbereide labneh-kaas en dien as 'n duikboot met crackers of skywe pita brood.
Voedingsriglyne (per porsie)
kalorieë 76
Totale vet 4 g
Versadigde vet 1 g
Onversadigde Vet 3 g
cholesterol 3 mg
natrium 12 mg
koolhidrate 7 g
Dieetvesel 1 g
proteïen 3 g
(Die voedingsinligting op ons resepte word bereken deur gebruik te maak van 'n bestanddeel databasis en moet as 'n skatting beskou word. Individuele resultate kan verskil.)