Dubbel Chocolate Chip Muffins

Hierdie muffins met 'n dubbele sjokoladespyskaart is die heilige graan van muffins! Nigella Lawson is 'n godin en haar wonderlike boek "Hoe om 'n plaaslike godin te wees" het my geleer alles wat ek moet weet oor bak en hoe om my oond te gebruik om vreugde aan ander te bring. Haar piesangbrood is iets vir die gode.

Haar basiese Blueberry muffin resep is om te sterf en ek gebruik dit as basis vir al my muffin resepte (natuurlik minus die bloubessies!) Daar is 'n paar klein verskille in my weergawes, ek hou daarvan om suurroom te gebruik in plaas van jogurt of karringmelk . Ek haat ook koeksoda (ek weet ek is raar). Ek gebruik dus net ekstra bakpoeier. Maar haar basiese proporsies van bestanddele is wat ek in hierdie resep gebruik!

Ek hou daarvan om gereelde sjokolade-skyfies te gebruik, maar jy kan oulik word en in plaas van min sjokolade skyfies gebruik! Ek hou ook van die gebruik van lekker en knapperige skuur suiker om hierdie muffins te bedek. Dit lyk so mooi en hou goed in die bakproses. As jy nie skuur suiker het nie, kan jy altyd gereelde suiker gebruik, of net weglaat van die resep.

As jy 'n konveksie oond gebruik, kan jy die slytyd tot sowat 15 minute in plaas van 20 verminder. Die hoë temperatuur gee 'n lekker kors vir die muffins , terwyl dit nog steeds klam en lekker is!

Wat jy benodig

Hoe om dit te maak

  1. Skep 'n muffinblik met papierbakkies. Voorverhit die oond tot 400 F.
  2. Maak seker dat die botter effens afkoel nadat jy dit gesmelt het. Meng dit met die suurroom, heelmelk en eier in 'n maatbeker. Klop tot heeltemal gekombineer.
  3. Voeg die meel, kakaopoeier, bakpoeier, suiker en sout by 'n mengbak. Roer tot dit gekombineer word.
  4. Vou die nat mengsel saggies in die droë mengsel. Wees baie versigtig om nie te meng nie. Maak seker dat daar nie droë bestanddele in die bak is nie. Vou die sjokolade-skyfies dan saggies in.
  1. Gebruik 'n klein roomysskoen of 'n rubberspatel om die beslag in die papier gevulde muffinblikke te skop.
  2. Sprinkel die bolletjies van elke muffin saam met die skuursuiker. Bak ongeveer 20 minute in die oond, of tot 'n tandestokkie skoon uitkom.
Voedingsriglyne (per porsie)
kalorieë 270
Totale vet 15 g
Versadigde vet 8 g
Onversadigde Vet 5 g
cholesterol 98 mg
natrium 355 mg
koolhidrate 28 g
Dieetvesel 2 g
proteïen 6 g
(Die voedingsinligting op ons resepte word bereken deur gebruik te maak van 'n bestanddeel databasis en moet as 'n skatting beskou word. Individuele resultate kan verskil.)