Heuning Datum Hamantaschen Koekies

Oor 'n paar dae sal Jode oor die hele wêreld en in die Midde-Ooste die fees van Purim vier. En dit was 'n vakansie wat ek uitgesien het sedert ek my heel eerste hamantaschenkoekie geproe het. Selfs nou word ek opgewonde wanneer Maart rondbeweeg en ek begin die plaaslike bakkerye vir die eerste deel van my gunsteling gebak aanskou. En ja, my obsessie het so fanaties geword dat ek 'n paar jaar gelede moes leer om dit self te maak.

Tuisbakkers maak baie smaakvariasies, insluitend sjokolade, grondboontjiebotter, marsepein en enige vrugtevullings. Tradisioneel produseer die meeste bakkerye hulle in 3 geure - papawersaad (my persoonlike gunsteling), appelkoos (waarvoor ek sal besluit of geen poppiesaad weergawe beskikbaar is nie) en snoei (nie iets wat ek as eetbaar beskou het nie). As 'n volwassene het my voorkeure presies dieselfde gebly, maar ek het my eie nuwe gunsteling vulling van heuning en datums bygevoeg.

Die resep is basies 'n botterkoekie (alhoewel daar ook nie suiwelolie-weergawes is nie), maar die kenmerkende geur kom uit die lemoensap en sint. Ek hou van my groot, krummelrige en oorvloedige voorraad!

Wat jy benodig

Hoe om dit te maak

Voeg die eier en botter by 'n groot bak en room bymekaar met 'n hand of 'n mixer. Klits die suiker, lemoenskil en lemoensap in.

Sif die meel, bakpoeier en sout saam in 'n aparte bak. Vet die droë bestanddele in die nat, draai uit op 'n meeloppervlak om 'n deegbal te vorm, draai in plastiek en afkoel vir ten minste 1 uur.

Terwyl die deeg koel is, maak die vulsel deur die datums by 'n bak met die warm water by te voeg en laat dit 30 minute lank week.

Voeg die geweekte datums en ongeveer 1/4 koppie water by 'n voedselverwerker met die heuning en sout. Puree tot heeltemal glad.

Verhit die oond tot 375 grade.

Rol die deeg uit tot tussen 1/8 "en 1/4" dik (ek hou van dikker koekies). Gebruik 'n 3 1/2 "ronde snyer om sirkels uit die deeg te sny. Plaas ongeveer 'n teelepel heuningdatum om die middel van elke deeg in te vou en vou in die klassieke driehoekige vorm (sien 'n maklike handleiding hier).

Plaas op 'n bakplaat wat met perkamentpapier uitgevoer is en bak vir 12 - 15 minute.

Voedingsriglyne (per porsie)
kalorieë 1530
Totale vet 52 g
Versadigde vet 30 g
Onversadigde Vet 16 g
cholesterol 174 mg
natrium 584 mg
koolhidrate 283 g
Dieetvesel 22 g
proteïen 11 g
(Die voedingsinligting op ons resepte word bereken deur gebruik te maak van 'n bestanddeel databasis en moet as 'n skatting beskou word. Individuele resultate kan verskil.)