Kan ek Falafel vries?

Vraag: Kan ek Falafel vries?

Ek is 'n groot fan van falafel, maar nie 'n groot fan om dit te maak nie. Ek is 'n besige ma met 'n voltydse werk en om tuisgemaakte falafel te maak, is baie tydrowend vir my. Ek het probeer om falafel-mengsels betyds te bespaar, maar ek hou nie van die smaak en konsekwentheid van falafel- mengsels nie, so ek dring daarop aan om dit tuisgemaak te maak. Kan jy my vertel of ek falafel kan vries? Indien wel, moet ek dit gaar of ongekookte vries?

Ook sal die smaak verander as ek dit vries?

Antwoord: Ja, jy kan veilig tuisgemaakte falafel vries. As jy dit lees en nooit tuisgemaakte falafel gemaak het nie, moet jy weet dit is 'n baie tydrowende proses. Om tuisgemaakte falafel te maak, behels die gedroogde kikkererwten, dit word afgesmeer, dan meng al die verskillende bestanddele, en dan braai of bak. ( Gebakte falafel is lekker, terloops!). Daar is 'n makliker falafelresep wat ingemaakte kikkererwyne gebruik , maar volgens my is dit nie heeltemal dieselfde konsekwentheid en geur as wat jy kry by die gebruik van gedroogde kikkererwten. Die bottom line is dat die maak van 'n groot bondel en vries falafel ideaal is vir diegene wat besig is en nie die tyd het om hulle tuisgemaak te maak nie.

Hoe om Ongekookte Hummus te Vries

Berei falafel volgens resep aanwysings voor, maar moenie bak of braai nie. Mould in klein balle en plaas op koekblad. Sit die koekie in die vrieskas en laat falafel vries totdat dit effens gevries is (omtrent 'n uur so).

Verwyder koekievel uit vrieskas en plaas valsballe vinnig in 'n vrieskas-sak of houer. Plaas terug in die vrieskas. Bevrore ongesuurde falafel moet ongeveer 6 maande in die vrieskas hou. Enige tyd het ek gevind dat die smaak en konsekwentheid te veel gekompromitteer word.

Om ongesuurde falafel te ontdooi, plaas die yskas die dag voor jy dit beplan om dit te eet.

Hoe om gekookte Falafel te vries

Kook falafel volgens resepinstruksies. Jy kan hulle in balle of patties vorm - óf sal goed vries. Laat afkoel tot kamertemperatuur. Sit op die koekblad en laat dit vir ongeveer 'n uur vries. Plaas in enkele lae in plastiek vrieskas. As jy dit in 'n lugdigte houer wil plaas, plaas waspapier tussen die lae om te voorkom dat dit vasgesteek word. Dooi in yskas en bak of mikrogolf. U kan dit ook ongeveer 15-20 minute in die oond direk uit die vrieskas teen 350 grade verhit en halfpad deur kooktyd verander.

Ek vind dat bevrore ongekookte falafel spesiaal goed gebak het. Dit is 'n gesonder alternatief vir braai. Ek het opgemerk dat hoe langer ek hulle vries, hoe makliker val hulle uit wanneer dit braai.