Hoe om Taiwanese styl Kimchi te maak

Die meeste mense wanneer hulle aan Kimchi dink, dink net aan "Koreaanse styl Kimchi", maar in Taiwan het ons ons eie Taiwanese-styl kimchi (台灣 泡菜). Omdat Taiwanese styl kimchi so verskillend is, noem dit baie mense "Taiwanese styl-ingelegde kool" of "Taiwanese styl-ingemaakte groente". Ons weergawe is soet en suur en nie pittig nie. Hierdie resep bied 'n vinnige en moeiteloos manier om Taiwanese styl kimchi te maak en dit is een van my gunsteling maniere om kimchi voor te berei. Die Taiwanese weergawe is die perfekte begeleiding vir diep gebraaide stinkende tofu wat 'n baie gewilde Taiwanese straatkos en nagmark kos is.

Ek hou daarvan om hierdie gereg in die somer te maak, aangesien die hitte en humiditeit my eetlus dikwels beperk, maar kimchi in Taiwanese styl word gewoonlik koud gedien en die soet en suurgeur bring my eetlus terug. Ook soos ek genoem het, gebruik ek 'n baie vinnige en moeiteloos manier om hierdie gereg voor te berei, sodat ek dit regtig geniet om dit te maak.

Ek het ook 'n resep van 'n gereg ingesluit waarvan ek lief is van watter Taiwanese styl kimchi een van die hoofbestanddele is. Hierdie gereg is " Gefrituurde Beesvleis met Kimchi in Taiwanese styl". Ek onthou altyd die eerste keer dat ek hierdie gereg gemaak het en hoe verbaas ek was by die geur. Ek was nie seker of die bestanddele sou pas nie, maar ek dink hulle pas perfek aan mekaar. Die kimchi bring 'n mate van suurheid en ek voel die bees versag. Die suurheid van die kimchi is verminder deur te kook, dus het hierdie gereg nie te suur geproe nie.

Wat jy benodig

Hoe om dit te maak

Prosedure vir Taiwanese Style Kimchi:

  1. Plaas die kool, komkommer, wortel, gemmer en chili in 'n skoon plastiekhouer of vrieskas met die Sichuan-peper en sout. Verseel vir 30 sekondes saggies en maak seker dat die bestanddele ewe gemeng is. Sit eenkant vir 1-2 minute.
  2. Maak die sakkie oop en voeg die suiker en asyn by. Maak die sak saggies en skud dit nog 30 sekondes.
  3. Voeg die water by en laat dit vir 1 uur na die marinade oornag.
  1. Die kimchi kan in 'n skoon, lugdigte pot gestoor word en vir tot 7 dae in die yskas gehou word.

Prosedures vir Roergemaakte Beesvleis met Taiwanese-styl Kimchi:

  1. Smeer die beesvleis met die aartappelstysel of mielieblom, suiker, ligte sojasous en ryswyn. Sit opsy vir ten minste 15 minute.
  2. Verhit die olie in 'n wok oor medium hitte. Voeg die knoffel by en roerbraai vir 10 sekondes.
  3. Voeg die beesvleis by en roerbraai vir 1 minuut.
  4. Voeg die kimchi by en roerbraai vir 2-3 minute.
  5. Uitdeel. Sorg soos benodig en dien dadelik.

As jy van hierdie twee resepte hou, kan jy my boek "Taiwanese-styl huiskos" nagaan, waar jy meer resepte soos hierdie kan vind. Jy kan dit hier sien: http://eggwansfoododyssey.com/cookbook/